U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie.
Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Er zijn ook veel vooroordelen over hypnose. Bijvoorbeeld hypnose in een theater show waarbij een hypnotiseur gasten uit het publiek van allerlei rare dingen laat doen waar de rest hartelijk om kan lachen.

In de moderne hypnotherapie wordt hypnose ofwel trance gebruikt als hulpmiddel. Niet om rare dingen te doen, maar om in contact te komen met je gevoel, met je onderbewuste. Het helpt als techniek even het denken en het rationaliseren wat we allemaal zo goed hebben geleerd uit te schakelen. Je blijft altijd jezelf. Je doet en zegt nooit dingen die je niet wilt. Je blijft er ook bij.
Het beste kan je hypnose of trance vergelijken met een vorm van geconcentreerde aandacht. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een spannend boek zit te lezen waar je zo in opgaat dat je niet meer de geluiden/mensen om je heen waarneemt.

Een ander voorbeeld is dat wanneer je naar een mooie of spannende film zit te kijken waar je helemaal in op gaat. Je vergeet als het ware waar je bent, waar je mee bezig was en wat je bezig hield. Als je naar de bioscoop bent geweest en je hebt daar een mooie/spannende film gezien, dan voelt het soms vreemd als je weer buiten op straat loopt. Je moet er even inkomen.

Zo gaat dat ook met trance. Je aandacht is zo geconcentreerd op een bepaald onderwerp dat je even de beslommeringen van alledag kwijt bent. De vragen die ik je dan stel kan je rechtstreeks uit je hart en vanuit je gevoel beantwoorden. Zo kom je tot nieuwe inzichten en kan ook heling plaatsvinden.
Met behulp van verschillende technieken uit de psychotherapie die ik kan toepassen kan je een stap verder komen.