U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

In het intake gesprek kijken we waar je behoefte aan hebt en waar je aan wilt werken. We stellen samen een leerdoel op. Dat is het uiteindelijke doel wat je wilt bereiken. Is dat gelukt dan zijn we klaar. Je bepaalt natuurlijk zelf waar aan gewerkt wordt.

Behalve hypnotherapie gebruik ik ook nog andere technieken.

Regressietherapie

Door middel van regressietherapie herbeleef je vroegere ervaringen. Hierdoor worden vergeten en onverwerkte ervaringen die storend nawerken of vaak ook de oorzaak zijn van psychische problemen weer tevoorschijn gehaald. Door middel van het reactiveren van goede gevoelens, vergeten positieve ervaringen en slapende vermogens worden verschillende klachten zoals angsten, depressies, relatieproblemen aangepakt. Deze klachten hebben vaak een oorzaak in het verleden. Hetzelfde geldt voor veel lichamelijke klachten. In dat "vergeten" zitten vaak emotionele wonden die nooit geheeld zijn, of ze waren aanleiding tot hardnekkige, halfbewuste overtuigingen. Zulke overtuigingen veranderen alleen wanneer we begrijpen hoe ze zijn ontstaan en waarom we ze hebben vastgehouden. Na het opsporen en herbeleven van de onverwerkte ervaringen, ontladen de emoties zich en wordt de samenhang tussen de ervaringen van toen en de klachten van nu ervaren.

Rationeel Emotieve Therapie

In deze therapie wordt er van uit gegaan dat het niet de gebeurtenissen zijn die het ons zo moeilijk maken, maar vooral de manier waarop we daar tegenaan kijken. De kern hier is vooral de overtuigingen die je hebt die hier het probleem verzoorzaken. Niet emoties moeten worden uitgeschakeld, maar belangrijk is het een nieuw beeld te maken van de realiteit. Het is een onderdeel van een cognitieve gedragstherapie.

Lichaamswerk

In deze therapie wordt de aandacht vooral gericht op het lichaam. Uitgangspunt is dat psychische problemen zich ook kunnen vastzetten in het lichaam. Door een bepaalde manier van ademhalen (verbonden ademhaling) komen in het lichaam vastgekleefde emoties los. Het uiten van deze emoties bevordert de heling.

Innerlijk Kindwerk

Het werken met het (beschadigde) innerlijk kind maakt duidelijk wat het kind in jezelf vroeger gemist heeft, of er trauma's zijn uit de kindertijd. Hieruit zijn vaak bepaalde afweermechanismen ontstaan die in ons volwassen leven nog vaak richting geven in het gedrag. Het in contact komen met je innerlijk kind en het volgen van deze therapie heelt de wonden uit de kindertijd, waardoor je als volwassene niet meer direct gestuurd wordt door de afweermechanismen die ontstaan zijn in je kindertijd. Met de innerlijk kindtherapie volg ik een behandelingsprotocol. 

Zelfhypnose

Hypnose technieken kan je leren en voor jezelf toepassen. Een visualisatie en bijvoorbeeld een geleide visualisatie geeft meestal veel rust en ontspanning. Als een vorm van meditatie is het een belangrijk hulpmiddel voor iedereen die tijd voor zichzelf wil nemen en daarmee tot een goede gronding kan komen. Daardoor zit je meer in je lijf en niet alleen in je hoofd.

NLP, Neuro Linguistisch Programmeren

NLP richt zoch met name op effectiever communiceren en het leren van de technieken die daarbij horen. Het achter vaste overtuigingen en vooronderstellingen van jezelf komen die vaak niet blijken te kloppen met de werkelijkheid. Hierdoor krijg je vaak een heel andere kijk op de wereld, leef je als het ware in een andere wereld met eigen overtuigingen en waarheden die bijvoorbeeld niet dezelfde zijn dan die van de mensen om je heen.

Reïncarnatie therapie

In reïncarnatie therapie wordt via regressie herbelevingen gezocht van ervaringen die kennelijk in een eerder leven liggen. Soms is het herbeleven van de gebeurtenis voldoende om hardnekkige problemen te genezen. Veel problemen hebben hun oorzaak natuurlijk in dit leven. En zelfs als oorzaken in een vorig leven liggen dan zijn die verweven met het huidige leven.

Ego State therapie

Ego State therapie werkt met deelpersoonlijkheden